Αν σκοπεύετε να φέρετε από μόνοι σας αυτοκίνητο από τη Γερμανία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν συχνές καταγγελίες πως οι Γερμανοί έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν τηρούν την νομοθεσία στις συναλλαγές τους με τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις ευρωπαϊκών συνδέσμων καταναλωτών, ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν καταγγείλει ότι οι Γερμανοί προμηθευτές δεν αναλαμβάνουν το κόστος επισκευής των αυτοκινήτων όταν παρουσιαστεί βλάβη, όπως ορίζει η νομοθεσία περί εγγυήσεων.

Ακόμα χειρότερα, κάποιοι καταναλωτές έχουν πέσει θύματα επιτήδειων παρασυρόμενοι από χαμηλές τιμές που διαφημίζονται μέσω Internet. Υπάρχουν καταγγελίες ότι έστειλαν προκαταβολή αλλά ουδέποτε παρέλαβαν το όχημα και φυσικά έχασαν και τα χρήματα τους.

Για τους πιο πάνω λόγους, συνιστούν στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διερευνούν την αξιοπιστία των εταιρειών που εμπλέκονται σε συναλλαγές τέτοιου είδους, όπως είναι οι εταιρείες που ενεργούν ως τριτεγγυητές και εισπράττουν προκαταβολές, τις οποίες αποδίδουν στον πωλητή όταν παραδοθεί το αυτοκίνητο στον αγοραστή.


Back