Είναι αλήθεια πως αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο γλιτώνετε πολλά λεφτά. Δυστυχώς, αγοράζοντας ένα καινούριο αυτοκίνητο, το όχημα χάνει πολύ γρήγορα την αξία του, με αποτέλεσμα να διαθέτει μόνο το 60-70% της αρχικής. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ένα κοινό αυτοκίνητο χάνει κατ’ ευθείαν από την αξία του γύρω στα €1000-2000.

Αγοράζοντας ένα καινούριο αυτοκίνητο πληρώνετε κυρίως για την νέα του εμφάνιση και την εγγύηση που σας δίνεται, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως το αυτοκίνητο σας θα είναι τέλειο. Ο κακός σχεδιασμός ή οι κατασκευαστικές ατέλειες, που ενδεχομένως να έχουν επισκευασθεί κατά την περίοδο εγγύησης του αυτοκινήτου αν πρόκειται για μεταχειρισμένο, είναι τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καινούρια αυτοκίνητα. Το ίδιο πρέπει να ληφθεί υπόψη και για κάθε άλλο έλεγχο ή service του αυτοκινήτου.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα που καλύπτει η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι η δυνατότητα να το αποκτήσει κανείς με όλο τον επιπρόσθετο εξοπλισμό που θα επιθυμούσατε, κάτι το οποίο ενδεχομένως να μη συνέβαινε αν προχωρούσατε στην απόκτηση του ως καινούριο, καθώς ενδεχομένως να μη διαθέτατε τα απαραίτητα χρήματα για να το αποκτήσετε.

Η αγορά κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ωστόσο, εμπερικλείει και κάποιο βαθμό ρίσκου, καθώς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί κανείς ότι το αυτοκίνητο που θέλουμε δεν έχει υποστεί κανένα ατύχημα, ότι όντως φέρει τον πραγματικό αριθμό χιλιομέτρων και ότι έχει έως τώρα συντηρηθεί καλά. Είναι πιθανό να υπάρχουν μη εμφανή προβλήματα όπως ένα φθαρμένο κιβώτιο ταχυτήτων ή άλλα μηχανικά προβλήματα που πιθανώς δεν αντιληφθήκατε κατά το test-drive.


Back