Οι δημοπρασίες αυτοκινήτων είναι ένας σπουδαίος χώρος για κάποιον που επιθυμεί να βρει καλά αυτοκίνητα σε χαμηλές τιμές. Είναι το μέρος που εύκολα μπορείς να βρεις αυτό που επιθυμείς. Τα αυτοκίνητα εδώ είναι φθηνότερα λόγω της προέλευσης τους.

Από τη μια έχουμε τα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν και από την άλλη εκείνα που δημοπρατούνται για να καθαρίσει το στοκ. Το κίνητρο των πωλητών είναι συχνά το ξεφόρτωμα των αυτοκινήτων παρά η πραγματοποίηση κερδών.

Εκεί όμως που πας ελπίζοντας να πετύχεις κάποια καλή ανταλλαγή, μπορεί να χάσεις αγοράζοντας ένας χαμηλής ποιότητας αυτοκίνητο. Για το λόγο αυτό χρειάζεται να έχεις κάποιες γνώσεις για το πως θα πρέπει να πράξεις σε μια δημοπρασία.

Κατ’ αρχή πρέπει πάνω απ’ όλα να στοχεύεις στους δημοπράτες που διαθέτουν καλή φήμη, καθώς υπάρχουν κάποιοι που θα κατηγορηθούν ότι φέρνουν προς πώληση ξεγραμμένα αυτοκίνητα. Αυτό το γεγονός μπορεί να συμβεί ακόμα και σε χώρες, στις οποίες υπάρχουν νόμοι και κατευθυντήριες γραμμές πάνω στην πώληση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.\

Ένα άλλο ρίσκο (που συμβαίνει σε άλλες χώρες) και πρέπει κανείς να προσέχει είναι η αποφυγή της αγοράς ενός κλεμμένου αυτοκινήτου. Μπορεί κανείς να μειώσει τον κίνδυνο φτάνει να γνωρίζει την καταλληλότητα του δημοπράτη.

Αγοράζοντας αυτοκίνητα από δημοπρασίες κυβερνητικές ή της αστυνομίας κάνει την όλη ανταλλαγή ασφαλέστερη και φθηνότερη για τον αγοραστή. Αυτό έγκειται στο γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι γνήσιο, έχει περάσει τα απαραίτητα τεστ καταλληλότητας και προσφέρεται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.

Μια τελευταία συμβουλή έχει να κάνει με την μέρα της δημοπρασίας: θα πρέπει να είστε στο μέρος έγκαιρα για να σιγουρευτείτε ότι θα συμμετάσχετε στον κάθε πλειστηριασμό εμπρόθεσμα.


Back